Skip to content

Wat is een hoverboard

Wat is een hoverboard? Dit zo zomaar één van de eerste gedachten kunnen zijn toen je de term hoverboard voor het eerst hoorde. Als we de film Back To The Future moeten geloven zweven we in 2015 allemaal over de straat op ons eigen ‘hoverboard’. Helaas weten jij en ik dat het nog niet zover is en we nog een aantal jaartjes moeten wachten voor dit mogelijk is (als het überhaupt gerealiseerd gaat worden).

Wat is een hoverboard?

Wat is een hoverboard dan wél? Een hoverboard zou door sommigen omschreven kunnen worden als een ‘Segway zonder stuur’ of ‘mini Segway’. En eerlijk gezegd zitten deze omschrijvingen er niet ver vanaf.

Een hoverboard is grof gezegd een skateboard met wielen die 45 graden gedraaid zijn. Hoewel je op een soortgelijke manier op een skateboard staat, beweegt het hoverboard zich met de kant van het lichaam mee (in tegenstelling tot een skateboard). Een hoverboard is tevens veel wendbaarder dan een skateboard en er kunnen scherpe bochten mee gemaakt worden. Een hoverboard is de ideale manier om je op korte afstanden voort te bewegen.

Hoe bestuur ik een hoverboard?

Het besturen van een hoverboard vergt enige oefening, maar heeft gelukkig een vlakke leercurve. In onderstaand filmpje wordt uitgebreid ingegaan op het hoverboard, hoe deze te besturen is en prijzen. Let op, de prijzen zijn via de winkel Amazon. Koop je liever een hoverboard bij een Nederlandse winkel, dan wordt aangeraden een kijkje te nemen op de pagina over de pagina waar je een hoverboard kan kopen.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *